Watersnijden:

Specialist in watersnijden.

Waterstraalsnijden voor de meest uiteenlopende toepassingen en een professionele behandeling van plaatmateriaal. De gedegen producten en servicegerichte dienstverlening van WATERSNIJTECHNIEK RIJSSEN spreken aan. Ruime kennis, innovatie en vakmanschap geven ons een belangrijke voorsprong. WATERSNIJTECHNIEK RIJSSEN is VCA gecertificeerd. Wij presenteren ons dan ook graag als een betrouwbare partner, waar ook u op kunt bouwen.

Watersnijtechniek is een manier om vormen uit diverse plaatmaterialen te snijden.
Door een met (kunst)diamant belegde spuitkop en een straalbuis wordt gedemineraliseerd water met een druk van circa 4150 bar
(415 MPa) gespoten.
De waterstraal bereikt een snelheid van meer dan 3000 km/u en is zó krachtig, dat vrijwel elk materiaal ermee gesneden kan worden.

We onderscheiden watersnijtechniek met en zonder abrasief (schuurmiddel).
Waterstraalsnijden zonder abrasief wordt toegepast om dunne kunststoffen, papier, textiel en  bevroren voedsel mee te snijden.
De straalbuis heeft doorgaans een diameter van 0,1 - 0,3 mm.

Om harde en/of slijtvaste materialen, zoals bijvoorbeeld staal of keramiek, te snijden wordt fijn zand (grit) aan de waterstraal toegevoegd. Dit heet ‘abrasief’ waterstraalsnijden. Bij abrasief waterstraalsnijden is de diameter van de straalbuis 0,8 mm.
De snelheid en de kwaliteit van de snede waarmee de verschillende materialen gesneden kunnen worden is afhankelijk van vele factoren:      

  • de druk van het water.
  • de hoeveelheid abrasief.
  • de kwaliteit van het abrasief.
  • de "verzadiging" van het abrasief in de waterstraal.
  • de te snijden contour

    sitemap